назад към албума Слайдшоу
1 от 379
плодова пита
плодова пита - Продукти: - 250 гр кисело мляко - 200 гр захар - 1 пак./125 гр/ разтопено и леко охладено масло - лимонова кора - ванилия - щипка сол - 1 пак. бакпулвер - 2 ч.ч./по 200ml/ брашно - смокини, нарязани на осминки, че бяха много едри. Сложих и няколко кайсийки за цвят. - пудра захар за поръсване Начин на приготвяне: Всички продукти се смесват по реда на изброяване. Дори не е нужен миксер. Получава се гъсто тесто. В/у него с подреждат плодовете/леко поръсени с кристална захар/ и сладкишът се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна. Пече се продължително, защото плодовете са сочни. Когато клечката излезе суха от средата на сладкиша, се изважда от фурната, охлажда се и се поръсва с пудра захар. * Бях изненадана от резултата - маслен и плътен, но не длетав блат. Плодовете не потънаха в него, а се изпекоха и леко карамелизираха.