(35 от 379 снимки)
тулумбички
Продукти за пареното тесто: 250 г вода, около 80 г маргарин/80%/, 1 ч.ч./200мл/брашно, щипка сол, 1 с.л.захар, 3 яйца. Начин на приготвяне: Водата, мазнината, солта и захарта се кипват. Наведнъж се изсипва брашното и се бърка, докато стане на топка. Чака се да поизстине и се добавят яйцата едно по едно. Пълни се в пош с накрайник. Пържи се в сгорещена маслена баня. Сироп: 2 ч.ч. вода, 2 ч.ч. захар, 1 прахче ванилия, капки лимонов сок. Вари се 5 мин. Изстиналите тулумбички се сиропират с топъл сироп.
Полезни връзки: Рецепти
Коментари ( 0 )