Кулинария > konova > десерти 2
жълъди
Loader
(60 от 379 снимки)

жълъди

За тестото/като на прасковите/: - 3/4 ч.ч. мас със стайна температура - 1 ч.ч. захар - 2 яйца - 1/2 ч.ч. кисело мляко - 2 ванилии - 1 ч.л. амонячна сода - 5-6 ч.ч. брашно Млякото, яйцата и захарта се разбъркват и се оставят малко да се разтопи захарта. Добавят се маста, содата, ванилията и 4 чаши брашно. Бърка се с бъркалка, докато се отдели от купата. Измесва се с още брашно до получаване на гладко тесто. От него се оформят сладките, които леко се притискат и се подреждат в/у хартия на разстояние една от друга. Сладките се пекат на 180 градуса до зачервяване. Ако фурната е по-силна, има опасност да се спукат. Още топлички се издълбават с остро ножче. Поръсени със захар преди печене са си най- обикновени захаринки. За крема/като на торта Зебра/: - 1 пак.масло - 1 ванилия - 1 ч.ч. пудра захар - 1 яйце - 50 г сухо мляко Мекото масло се разбива на крем със захарта, добавя се жълтъкът, сухото мляко, какаото и ванилията. Става много гъст като тесто шоколад. Накрая се прибавя разбития на сняг белтък, който прави крема по-мек, пухкав и лесен за нанасяне. Част от сладките напълних с кисел сливов мармалад.
Рейтинг: 0 Общо гласували: 0 Албумът е видян: 10673
Любим албум на: 28