Кулинария > konova > десерти 2
крем полосатик
Loader
(128 от 379 снимки)

крем полосатик

за крема -1кофичка гъсто кисело мляко Верея 4,5% подсладено на вкус и ароматизирано с ванилия -1пак. сух сладолед ванилия на Доктор Йоткер -200ml студено прясно мляко за разбиване на сладоледа -100г черен шоколад -100г бял шоколад -20г желатин ,предварително набъбнал в 150г студена вода и разтопен за 30 сек. в микровълнова фурна начин на приготвяне Млякото се подслажда и ароматизира. Сладоледът се разбива с прясното мляко на пухкав крем.Добавя се лекоохладеният разтопен желатин.Киселото мляко , сладоледът и желатинът се смесват на хомогенен крем , който се разделя на две части. Към едната се прибавя разтопеният на водна баня бял шоколад , а към другата - черният.Кремът се напластява , като се редуват лъжичка черен и лъжичка бял шоколад. шоколадов борд Разтопен на водна баня шоколад се нанася в/у по- плътен наилон /от торба за пазаруване/.Охлажда се в хладилника ,докато започне да се втвърдява , но да е все още пластичен.Нарязва се с много остър нож/ най- добре макетен/ на ленти с желаната дължина и ширина.Оформят се рингове, които се оставят в камерата до пълно втвърдяване. На дъното на ринговете се поставя бисквитка и се пълнят с крема.Отново стяга в хладилника и накрая наилонът се отлепва. желиран борд Плодовете/ в случая ягоди / се смилат в блендера със захар на вкус. Пюрето се смесва с желатин/ на 500ml- 10г.Оставя се в хладилника , докато започне леко да стяга. Нанася се в/у плътен наилон и се оставя напълно да стегне.Нарязва се с макетен нож на ленти и се оформят рингове , като наилонът се прикрепя с топлийка.Напълва се с крем и след окончателното му стягане , наилонът се отлепва. за гарниране -ягоди , сметана , шоколадови фигурки , пурички.Обилно намазани с шоколад , пуричките покриват мястото на свързване на ринга , за да не остане процеп.
Рейтинг: 0 Общо гласували: 0 Албумът е видян: 10671
Любим албум на: 28