Кулинария > konova > десерти 2
палачинкова торта
Loader
(243 от 379 снимки)

палачинкова торта

за палачинките -3 яйца -1с.л. захар -2 прахчета ванилия -1с.л. олио -1с.л. коняк -400 ml прясно мляко -бакпулвер на върха на ножа -брашно за рядко тесто Яйцата се разбиват със захарта , олиото и коняка.Добавя се млякото и ванилията.Брашното се прибавя по малко , за да не се пропусне момента и да стане гъсто.Накрая следва бакпулвера, а може и без него.От тази смес се правят около18- 20 много фини палачинки.Тиганът се намазва със салфетка, напоена с разтопено масло. за шоколадовия ганаш -200г черен шоколад със съдържание на какао поне 50% -200г течна високомаслена сметана Сметаната се загрява.Преди да кипне, се добавя начупеният шоколад. Бърка се до пълното му разтопяване. Кремът се охлажда и след това енергично се разбива . От крема се отделят 2 -3 с.л. за украса.Намазват се палачинките и се завиват на пурички. за ваниловия крем -500ml прясно мляко -3с.л нишесте ванилия -5с.л. захар -2 прахчета ванилия -60г масло -1 яйце -10г желатин Млякото се загрява до кипване. Захарта , нишестето, яйцето и малко водичка се разбъркват на каша. Добавя се към врящото мляко и се бърка няколко мин .В още топлия крем се прибавя маслото и ванилията.Бърка се до леко охлаждане. Прибавя се разтопения желатин. На дъното на формата се застила една палачинка.Намазва се с ванилов крем и се подреждат един ред от навитите палачинки .Отново се намазва с крем , подрежда се още един пласт палачинки.Накрая се завършва с крем и се заравнява. Тортата се охлажда няколко часа в хладилник, докато стегне. Освобождава се от формата и се украсява с останалия ганаш.Тортата се реже така , че разрезът на палачинките да е ефектен.
Рейтинг: 0 Общо гласували: 0 Албумът е видян: 10671
Любим албум на: 28