Кулинария > konova > десерти 2
коледно пънче
Loader
(260 от 379 снимки)

коледно пънче

1ч.ч.=200ml за тестото -5яйца/средноголеми/ -1 1/2 ч.ч. захар -5с.л.гореща вода -2 прахчета ванилия -1 1/2 ч.ч. брашно Белтъците се разбиват на сняг . Постепенно се добавя захарта. Когато белтъците поемат цялото количество захар, един по един се добавят жълтъците. Следва горещата вода/лъжица по лъжица/, която спомага по- лесно да се разтопи захарта. Накрая при внимателно бъркане се добавя брашното и ванилията. Блатът се пече в/у хартия за печене в голяма тава/32/36см/ в предварително загрята фурна до 180-200 градуса . Веднага след печене заедно с хартията се поставя за няколко минути в/у влажна кърпа. След това се обръща в/у хартия за печене и заедно с нея се навива на руло , за да приеме форма. Оставя се да изстине напълно. за крема -200 г черен шоколад -200г животинска сметана -1 купичка готов крем Оле с вкус на шоколад/без варене/ Сметаната се загрява. Преди да заври в нея се слагат парчетата шоколад .Бърка се , докато шоколадът се разтопи и се получи гладък крем. Кремът се охлажда добре и се разбива с миксер до гладкост. 1/3 от крема се оставя за глазура.Останалият се смесва с какаовия крем Оле . *Моята сметана беше много гъста , а шоколадът с високо съдържание на какао и ганашът стана доста плътен.Наложи се и в порцията за глазура да добавя 2с.л. от какаовия крем. Блатът за рулото се намазва с крем , навива се и от него се отрязва парче/ приблизително 1/3 част/. Сглобява се пънчето , обилно се намазва с крем и се набраздява с вилица , за да имитира кора на дърво.Поръсва се с кокосови стърготини.
Рейтинг: 0 Общо гласували: 0 Албумът е видян: 10671
Любим албум на: 28