(323 от 379 снимки)
руло с ягоди и сметаа
1ч.ч. = 200ml за пандишпановия блат -5 яйца -1ч.ч. захар -1ч.ч. брашно -2 прахчета ванилия -кората от 1 лимон -5 с.л. олио Белтъците се разбиват на сняг.Постепенно се добавя захарта и жълтъците един по един.Накрая при внимателно бъркане се добавят олиото , ароматите и брашното. Блатът се пече в/у хартия за печене в предварително загрята до 180 градуса фурна .Тавата е с размер 36/32см. След изваждане от фурната,блатът се навива заедно с хартията и се оставя да приеме формата , докато изстине. За ягодовото желе -350 г пюре от пресни пасирани ягоди -захар за подслаждане на пюрето- на вкус -10г желатин/предварително набъбнал в 80г студена вода и втечнен на водна баня или микровълнова фурна/ Пюрето се желира , след което се поставя в сърцевината при навиване на рулото. крем за пълнежа -400г заквасена сметана -100г кремообразно сирене -пудра захар на вкус -2 прахчета ванилия -10 г желатин Сметаната , сиренето и захарта се разбиват. Кремът се ароматизира и се добавя втечненият и леко охладен желатин.Изчаква се кремът да започне да стяга и тогава с него се намазва блата. Крем за глазурата -200г течна животинска сметана -захар на вкус -ванилия -1ч.л. стабилизатор за сметана Добре охладената сметана се разбива на пухкав крем, подслажда се , добавя се ванилията и стабилизатора и се нанася в/у завитото руло. за гарниране -6 пресни ягоди -2 плодчета киви -шоколадови дражета със стафиди.
Полезни връзки: Рецепти
Коментари ( 0 )