Кулинария > konova > десерти 2
popovers
Loader
(336 от 379 снимки)

popovers

за палачинковото тесто Продукти за 15-16 броя -2 яйца -250мл прясно мляко -2 с.л.топено масло -125г брашно -1/4ч.л.сол течно масло за намазване Приготвяне Всички продукти трябва да са със стайна температура. С миксер разбийте яйцата , млякото и маслото. Наведнъж сипете брашното и солта. Доразбийте още малко докато сместа стане гладка и без бучки. Загрейте фурната на 200*. В тавичка с легла за кексчета поставете хартиени капсули и ги намажете леко с масло. Сложете тавата във фурната да се загрее. Внимавайте да не прегори хартията на капсулите,нужно е само тавата да стане гореща. Сипете в леглата тестото като ги напълните не повече от 2/3. Изпечете бухтичките за 15-20 мин. или до тяхното подуване и зачервяване. Не отваряйте вратата на фурната по време на печенето. След като поничките се изпекат, ги оставете за 5 мин.в загасената фурна. След това ги извадете и с клечка за зъби пробийте по една дупчица във всяка от тях за да излезе парата. Отстранете хартиените капсули и напълнете бухтичките с плънка по ваш вкус - както солена,така и сладка. Интересното е , че на дъното им се получава отвор,достатъчно голям за да ги напълните без да се налага да ги разрязвате или дупчите както при еклерите. ***Аз пекох с вентилатор и отвори не ми се получиха . Още по- добре, напълних с крем с голямата спринцовка. за глазурата 60-70г черен шоколад , разтопен с бучка масло на водна баня или в микровълнова фурна.
Рейтинг: 0 Общо гласували: 0 Албумът е видян: 10665
Любим албум на: 28