назад към албума Слайдшоу
1 от 265
Шоко - мока руло
Шоко - мока руло - 1ч.ч. = 200 ml за блата -4 яйца/М/ -3/4ч.ч.захар -2с.л.какао -2ч.л.нес кафе -1ч.л.бакпулвер -2 прахчета ванилия -30ml горещо прясно мляко -1/2 ч.ч.разтопено и леко охладено масло -1ч.ч.брашно -2с.л. царевично нишесте Белтъците се разбиват на сняг .Постепенно се добавя захарта и разбиването продължава още няколко минути.Следват жълтъците един по един.Кафето се разтваря в горещото мляко и се добавя на няколко порции при непрекъснато разбиване.Оборотите на миксера се намаляват и се добавя маслото , а след това и пресятото брашно с бакпулвера , какаото и ванилията.Сместа се изсипва в/у хартия за печене в тава с размер 32/36 см. и се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна.Следи се да не се препече.Изважда се и хартията се поставя за малко в/у влажна кърпа.След това се обръща в/у суха хартия, поръсена с пудра захар и хартията от печенето се отлепва.Леко се загръща, за да изстине . за крема -600ml прясно мляко -6 пълни с.л. захар/или на вкус/ -2 прахчета ванилия -1 яйце -2с.л. брашно -2с.л. нишесте/натурално или с ванилов аромат/ -75 г краве масло -2ч.л. нес кафе Млякото се довежда до кипене.В него се разтваря кафето.Яйцето , захарта, брашното и нишестето се разбъркват с малко мляко на гладка каша.Разрежда се с млякото и сместа се връща на котлона . Бърка се непрекъснато няколко мин. до получаване на гладък крем.В топлия крем се нарязва маслото и се бърка до поемането му. Накрая се добавя ванилията.Изчаква се кремът да се охлади напълно.Покрива се със свежо фолио, или се разбърква многократно , за да не хваща коричка. С охладения крем се намазва блата/оставя се и за покритие/, поръсва се със стърготини тъмен и млечен шоколад и се завива на руло. Загръща се с хартия и се оставя за няколко часа в хладилника да стегне.Намазва се с крем и се поръсва със стърготини от тъмен и млечен шоколад. Аз нямах тъмен шоколад и използвах тъмни шоколадови пръчици.