Кулинария > konova > десерти 3
Палачинкова торта 5
Loader
(5 от 265 снимки)

Палачинкова торта 5

Палачинкова торта 5 Изображение за палачинките -3 яйца -3с.л. захар -400ml прясно мляко -сол на върха на ножа -бакпулвер 1/4 пак. от 10г -1с.л.трипълсек или друг ароматен алкохол -2 прахчета ванилия -3с.л. разтопено масло -брашно за нормално палачинково тесто Тестото се приготвя по стандартния начин.От него в съвсем леко намслен тиган се приготвят палачинките. за крема -400г заквасена сметана -пудра захар на вкус -2 прахчета ванилия -1 опаковка ванилов крем без варене на Д-р Йоткер -400ml студено прясно мляко за приготвяне на крема -15г желатин/предварително набъбнал в 100г студена вода и разтопен на водна баня/ -шепа нарязани коктейлни черешки или плодчета от сладко Сметаната се разбърква с пудрата захар и ванилията.Кремчето се приготвя според указанията на опаковката.Двата крема се смесват и към тях се добавя леко охладеният желатин.Колко да е сладък кремът, всеки решава според вкуса си. На дъното на формата се застила една палачинка, намазва се с крем и в/у него се надиплят палачинки.Отново се маже с крем и така до изчерпване на продуктите . Завършва се с крем.Дали ще използвате всички палачинки , или ще направите тортата по- креместа, отново решавате вие.Оставяте тортата да стегне за няколко часа в хладилника, освободете я от борда и залейте с глазурата.Може да панирате отстрани с ядки . за глазурата -3с.л. кристална захар -100ml течна неподсладена животинска сметана Захарта се карамелизира в тефлонов тиган до кехлибарен цвят . Добавя се затоплената до точка на кипене сметана. Разбърква се до гладка консистенция. Охлажда се леко и се нанася в/у тортата.Може да се направи борд от бита сметана , за да не изтече, ако е по- рядка. При мен се получи перфектна консистенция, но вероятно това зависи от качеството на сметаната и големината на супената лъжица. Изображение
Рейтинг: 5 Общо гласували: 1 Албумът е видян: 3441
Любим албум на: 11