(132 от 220 снимки)
картофени тимбалчета
-5-6 големи картофа -стрък пресен чесън -глава/средна/ стар лук -1ч.ч. натрошено сирене -2 яйца -1 малка зелена чушка/по желание люта/ -магданоз -копър -черен пипер -остатъците от три сварени яйца след отделяне на шайбите с жълтък Картофите се сваряват , обелват и намачкват.Омесват се с останалите продукти. 9 чашки за крем карамел се намазват с масло и се поръсват с пикантна панировка с корнфлейкс/може и галета/. Чашките се напълват със сместа ,капва се по малко разтопено масло или олио отгоре и се пекат на 200 градуса , докато сместа започне да се отделя от стените. Тимбалчетата се освобождават от чашките , отгоре се поставя шайба от варено яйце и се полива с разтопено масло с чевен пипер. Хубави са както топли , така и студени.
Полезни връзки: Рецепти
Коментари ( 0 )