(149 от 220 снимки)
картофено руло с пилешко
Десетина средноголеми картофа се сваряват, обелват и намачкват .Подправят се със сол , черен пипер , червен пипер , чубрица , магданоз и се омесват хубаво с едно яйце и малко олио. Пилешкото месо/в случая 2големи бутчета/се сварява заедно с 2 моркова.Обезкостява се , нарязва се и се разбърква с нарязаните моркови , кисели краставички и подправки според вкуса. Парче хартия за печене се намазва с мазнина/масло , олио/ и се поръсва с галета или стандартна хрупкава панировка.Разстила се картофената смес .В единия край се слага пилешката плънка и заедно с хартията се завива на стегнато руло. Пече се на 200 градуса , докато се зачерви хубаво под хартията, след което се отвива и по желание се поръсва с настърган кашкавал или пармезан. Вкусно е както топло , така и студено.
Полезни връзки: Рецепти
Коментари ( 0 )