(6 от 197 снимки)
гюзлеми
Продукти за 3 бр.с големината на оребрения тиган: - 1 яйце - 200 гр кисело мляко - 1 ч.л. захар - 1/2 ч.л. сол - 1/4 ч.л. сода - 1 с.л. олио - брашно за меко тесто - масло за намазване - сирене Начин на приготвяне: Замесва се тестото и се разделя на 3 топки. Топките се разточват, намазват се с масло и се поръсват със сирене. Завиват се на руло, което се разтегля, колкото позволява и се завива от двете страни. Едната половина от витката се слага в/у другата, приплесква се и се разточва колкото е големината на оребрения тиган/сач/. Гюзлемите се пекат от двете страни. Невероятно меки, вкусни и бързи. Не предполагах, че ще станат толкова сполучливи със содено тесто, но бях длъжна да опитам. Доволна съм от резултата. Изобщо нямат нищо общо с обикновени пърленки и содени питки.
Полезни връзки: Рецепти
Коментари ( 0 )